Kainuun kauniissa järvimaisemissa sijaitseva kristillinen koulutus- ja kurssikeskus.

Visiointia joen rannalla

Rauhan Majatalon visio annettiin vuonna 1991, jolloin Rauhan Majatalon toiminnanjohtaja Evelyn Hynynen aloitti Sosiodraaman käyttö ihmissuhdetyössä -koulutuksen.


Ensimmäisenä koulutuspäivänä ensimmäisen tauon aikana Evelyn meni päiväkirjoineen kauniin Kajaaninjoen rannalle ja taltioi ylös vision, joka tulvi hänen mieleensä: unelma kristillisestä keskuksesta, jossa raamattu, rukous ja terapiamenetelmät voitaisiin yhdistää.

 

 

Alkoi pitkä ja vaivalloinen kouluttautumismatka! Reilun kymmenen vuoden aikana sosiodraama, psykodraama, toiminnalliset ryhmätyömenetelmät, bibliodraama, yritys- ja johtajakoulutukset näyttivät monet kasvonsa. Visio oman keskuksen perustamisesta alkoi hahmottua yhä selkeämmäksi. 

 

Vuonna 1998 Hynysen perhe osti Hepokynnäs –nimisen tilan (5,5 ha) Kajaanista, noin 9 km keskustasta, Nuasjärven rannalta.

 

 

Puut kaatuivat vinhaa vauhtia ja poikkeuslupaa varten vaadittava oman kaivon vesi osoittautui juomakelpoiseksi. Talon piirustuksiin saatiin apua Sotkamosta: Esa Korhonen laittoi osaamisensa peliin ja pian lupahakemukset voitiin jättää ympäristökeskukseen. Keväällä 1999 lapiot iskeytyivät pehmoiseen hiekkamaahan ja unelma Rauhan Majasta (silloinen työnimi) alkoi toteutua.

 

 

Myötärinteentiellä sijaitsevaan Rauhan Majan rakennusprojektiin suorastaan tulvi talkooväkeä. Rakentaminen eteni uskomattomalla vauhdilla. Kolmessa kerroksessa oleva Rauhan Majatalo sai katon ylleen syyskuussa 1999 ja itsenäisyyspäivän kunniaksi Hynysen viisihenkinen perhe muutti alakerran tiloihin kurkistellen rakennustelineiden lomasta ikkunoista aukeavaa järvimaisemaa.

 

 

Toisen kerroksen rakentaminen käynnistyi. Kevättalvella 2000 Hynysen perhe muuttui kuusihenkiseksi: pieni sinnikäs pojannaskali sai oppia, että arkielämään kuului saumattomasti sirkkelin ja naulapyssyn äänet. Rakennustelineet purettiin talon ympäriltä ja ikkunoista näkyvä maisema kaunistui kerralla! Unelma Rauhan Majatalosta joutui kuitenkin siirtymään taka-alalle pienen moniallergisen lapsukaisen vaatiessa kaiken sen energian, mikä valvottujen öiden ja rankan rakennusprojektin jälkeen oli vielä jäljellä.

 

 

Keväällä 2001 toinen kerros valmistui ja perhe Hynynen muutti vuorostaan asumuksensa sinne. Näköala parani monin verroin! Nuasjärven kimmeltävä vedenpinta valloitti sydämiä ja antoi voimaa pihatöiden tekoon. Kymmenet rekka-autot kaatoivat lastinsa reilun hehtaarin kokoiselle piha-alueelle ja monet innokkaat talkoolaiset tulivat auttamaan niin, että piha viheriöi kesäkuussa. Visio Rauhan Majatalosta paikkana, johon kuka tahansa voisi tulla levähtämään vahvistui. Kajaanissa olleiden asuntomessujen kuluessa järjestettiin 31 iltatilaisuutta heinä-elokuun aikana. Sadat ihmiset tutustuivat paikkaan.

 

 

Rakentaminen loppui. Allergisen lapsen vaikeudet, rakenteiden kuivumiseen liittyvät ongelmat ja kaksivuotinen rakennusväsymys vaati veronsa. Rauhan Majatalon visio alkoi näyttää mahdottomalta tehtävältä. Noin vuoden ajan Nooan arkin rakentaminen kuivalle maalle oli usein puheissa. Vision mielekkyys ja realiteettien kova kieli puristi esiin ainoan jäljelle jääneen voiman: Jumalan kantavat kädet ja syvän tietoisuuden siitä, että mikään tässä maailmankaikkeudessa ei ole jäänyt toteutumatta, jos se on suunniteltu taivaassa. Isä meidän rukous kuului jokapäiväiseen elämään!

 

 

Kesällä 2002 Jumala paransi Hynysen perheen pienimmäisen esirukouksen kautta. Valvotut yöt ja imeytymätön ruoka jäivät historiaan. Voimavaroja alkoi taas kertymään. Samaan aikaan unelma Rauhan Majatalosta nosti taas päätään. Josko sittenkin se olisi mahdollista! Sittenkin…tämä ’lapsi’ taitaa syntyä…

 

 

Vuosi 2003 on ollut systemaattista Rauhan Majatalon vision eteenpäin menoa. Toimitilojen käytännöllisyys ja perhe Hynysen asumiseen liittyvät tarpeet muuttivat alkuperäissuunnitelmia. Ylimpään kerrokseen päätettiinkin rakentaa koulutustilan paikalle oman asumisen tilat ja tällöin kaksi alinta kerrosta saa jäädä mahdollistamaan monenlaista yritystoimintaa. 17.9.2003 Perhe Hynynen muutti ylimpään kerrokseen. 27.11.2003 pidetiin viralliset avajaiset.

 

 

Rauhan Majatalon toiminta voi käynnistyä! Esitteet ja nettisivut lähtevät maailmalle kulkemaan omaa polkuaan kutsuen jokaista Rauhan Majatalosta tai sen toiminnasta kiinnostunutta heittämään hetkeksi vapaalle ja tulemaan Kajaanin Myötärinteelle.

 

 

Kenen unelmia unelmoit? Jos unelmasi ovat Design taivas, ne toteutuvat vääjäämättömästi Jumalan säätämän aikataulun mukaan. Tartu uskoon ja Jumalan luomiin unelmiin ja saat nähdä ihmeitä! Tule, koe ja näe, mitä sinnikäs työnteko, unelma ja usko kaikkivoipaan taivaan ja maan luojaan voivat yhdessä saada aikaan!

 

 

 

                                                             Rauhan Majatalon toiminnanjohtaja

 

                                                             Evelyn  Hynynen

 

"Minä jätän teille rauhani. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon." (Jeesus, Joh.14:27)